Kategoriler KPSS Kitapları Yayınevleri Yazarlar Mağazalar Çok Satanlar Kampanyalar Yeni ÇıkanlarSipariş TakibiMağaza Aç
ARA

2

Hikmetler ve Sırlar Abdulkadir Akçiçek Kitsan Yayınları 9789757557586
Hikmetler ve Sırlar Abdulkadir Akçiçek Kitsan Yayınları
Mağaza: KitapSeç
180.00 TL
Yazar Hakkında

Abdulkadir Akçiçek

1933 yılında Elaziz ilinin Merkez`e bağlı Hoş Köyü`nde dünyaya gelmiştir.

Babasının adı Mehmet (Muhammed Hanefi) annesinin adı ise Seher`dir.

Gençlik yıllarına ulaştığında İslamî eğitim almak istek ve arzusu O`nu, İslamiyetin yaşandığı ve nice alimlerin yetiştiği Suriye`nin Şam iline gitmesi için karar vermesine yetmiştir.

1940`lı yıllara denk gelen ve kendisinin çocuk sayılabilecek yaşta olmasına rağmen İslami konulara olan istek ve arzusu O`nun daha o yaşlarda, büyük İslam alimlerinin şaheserlerini Türk Kültürüne kazandıracağının ilk habercisi olmuştur.

Bu konudaki görüşlerini Babası ile paylaşan merhum Akçiçek, Babasını, ilim aşkıyla yanması hoşnut etsede, yaşının küçüklüğü ve sıla zorlukları nedenleriyle düşüncelere daldırmıştır.

Baba bu düşünceler içindeyken aklına O dönem Elaziz`in en ileri İslam alimlerinden ve velîlerinden olan Eminhafızzade Seyyid Hacı M. Tevfik Harputî (Kunter) Hazretlerine (Hacı Tevfik Efendi)(1) danışmak gelir. Oğlunu yanına alarak görüş ve dualarını almak maksadı ile bu büyük zatı ziyarete giderler. Baba ziyareti sebeblerini Hacı Tevfik Efendi`ye açar. Hacı Tevfik Efendi bir anlık iç alemine dalış ve düşünüşten (murakebeden) sonra genç Abdulkadir Akçiçek`in Şam`a gitmesine gerek olmadığına, Onun istidadının o anda Hacı Tevfik Efendi tarafından keşfedildiğine işaret eden bir söyleşi ile bu iki zat arasında muazzam bir iletişim hasıl olur. Artık döneminde tasavvufta da en üst mertebelere ulaşmış zatlardan olan Hacı Tevfik Efendi, merhum Akçiçek`in en mükemmel biçimde yetişmesinde mürşidi olmuştur (2).

İlk eserlerini 1960`lı yılların başında vermeye başlayan Akçiçek, Harf Devriminden sonra Türkçe İslami eserlerin bulmakta zorlanıldığı, İslami görüş ve düşüncelerin çok çeşitli baskı ve zorlamalara tabi tutulduğu dönemlerde sürekli çalışma ve hizmet prensibi ile Türk Kültürüne sayısı 50`yi aşan İslami şaheser kazandırmıştır.

Merhum Akçiçek tercüme ettiği eserleri büyük bir özenle seçmiştir. Değerleri yıllar değil asırlar geçtikçe daha da anlaşılan ve artan büyük İslam Alimleri`nden Abdulkadir Geylanî, Muhiddin-î Arabi, İmam-ı Rabbanî, İmam-ı Gazali, İmam-ı Nevevi, İsmail Hakkı Bursevî, Ahmed-er Rufaî, Abdülkerim Ceylî, Osman B. Hasan Hubevî, Sadreddin-i Konevî, Muhammed Yazıcıoğlu, İmam-ı Şaranî, M. Nurî Şemseddin Nakşibend, Molla Camî, Abdülmecid Hanî, Seyyid Hayrettin Numan, Muhammed İhtişam, Şahabeddin Ahmed, Mehmed Şakir, Tacettin Ataullah İskenderi, Muhammed B. Abdillah Hanî, Abdülmecid Hani, Ebülleys Semerkandî, Muhammed B. Abdirrahman`nın en önemli eserlerini Türk Kültürüne kazandırmıştır.(3)

Bu eserlerden bazıları ise şöyledir; Fütuh`ul Gayb (Gizliden Sesler), Feth`ur Rabbani (İlahî Armağan), Sırr`ül Esrar (Ötelerden Sesler), Gunyet`üt Talibin, Şeceret`ül Kevn (Üstün İnsan), Mir`at`ül İrfan (irfan Aynası), Mektubat-ı Rabbanî, Tenbih`ul Gafilin, Bustan`ül Arifin, Fatihat`ul Ulüm (İlimlere Giriş), El-Mürşid`ül Emîn (Peygamber Yolu), Tabakat`ül Kübra (Evliyalar Ansiklopedisi), Onların Alemî, Kara Davud, Bidayet`ül Hidaye, Kenz-i Mahfi, İnsan-ı Kamîl, Riyaz`üs Salihin Şerhî, Peygamberlerin Mucizeleri, Nefahat`ül-Üns, Şir`at`ül İslam, El Hadaik`ül Verdiye Nakşibendilerin Kitabı, Kırk Hadis, En Güzel Vaazlar, Dürret`ül Vaizin, Lübb`ül Lübb`tür (Özün Özü).(3)

Sözkonusu çalışmalarını Rahmet Yayınevi şirketi altında ve sonrasında ise çeşitli Yayınevleri vasıtasıyla yayınlamıştır.

Bu hizmetlerin yanısıra Rahmet Gazetesi`nin de belirli bir süre çıkmasını sağlamış, ayrıca Akşam, Tercüman, Milli Gazete, Hergün ve Yeni Düşünce vb. gazetelerinde de ilmi, edebi, sosyal, siyasi ve dinî içerikli çok sayıda yazı yazmıştır.

Vaizlik ehliyeti bulunan Akçiçek, birçok Cami`de halkı aydınlatma ve irşad hizmetinde de bulunmuştur.

Tasavvufi konulara olan vakıflığı ise tartışmasız olup, seçtiği eserler ve onların müelliflerinin (mutasavvıf) hâl dillerini anlaması ve eserlerini Türkçe`ye kazandırmasındaki ustalığında saklıdır.

Akçiçek, Arapça, Farsça ve Osmanlıca bilmektedir.

Evli ve üç çocuk babası olan Abdulkadir Akçiçek 22 Ocak 1989 tarihinde Hakk`ın rahmetine kavuşmuştur.

Allah O`ndan razı olsun ve mekanı Cennet olsun.
Sonuçları Filtrele
Kategoriler A-Z Ürün Saysı
BAŞA DÖN