Ara
24 Saatte Kargoda
Siparişleriniz aşağıda belirtilen şartlar dâhilinde, 24 saat içinde ilgili kargo firmasına teslim edilmektedir.
Hafta içi saat 17.00'ye kadar verilen siparişlerde geçerlidir. Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günlerinde alınan siparişlerde geçerli değildir. Saat 17.00'den sonra verilen; ödemesi veya onayı 17.00'den sonra yapılan siparişler ertesi gün işleme alınır. Sepetteki tüm ürünlerin "24 Saatte Kargoda" taahhütüne sahip olması gerekmektedir.

Stoklu ürünlerde, sonradan tespit edilecek ürün kusurları sebebiyle gecikme yaşanabilir.
İade veya iptal gibi işlemler sebebiyle düzenlenen siparişlerde geçerli değildir.
24 saat içinde kargo firmasına verilen siparişlerin adrese teslim süresi, kargo firmasına ve teslimat adresine göre değişebilmektedir.
Mücbir sebep halleri saklıdır. KitapSeç bu taahhütte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Satıcı Puanı: 9,9
Kitapsec.com müşterileri tarafından verilen zamanında gönderim, paketleme ve genel alışveriş deneyimi puanlarına göre satıcı puanı hesaplanmaktadır. Değerlendirmeler son 6 ay içerisinde yapılan değerlendirme sayısını vermektedir.

Yaşam Felsefem Budo Toroslu Kitaplığı

SÜPER FİYAT
190.00 TL
Bu ürün tedarik aşamasındadır
Mağaza : KitapSeç
9,9
Yayınevi / Marka : Toroslu Kitaplığı
ISBN : 9789756342459
Kazanacağınız Puan : 190 Puan
Sayfa Sayısı : 174
Kitap Ebatı : 13x19
Toplam Satılan : 1 Adet
Bugün Ziyaret : 5 kişi bu ürüne baktı
Kargo İndirimi : 690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi : Yaklaşık 2 İş Günü
Bu ürün size KitapSeç tarafından gönderilecektir

Yaşam Felsefem Budo Toroslu Kitaplığı

Budo, bir savaş sanatıdır; savaş sanatları deyince insanların genel olarak içlerinde bir ürperme ve tedirginlik olmaktadır. Oysa ki, yaşamımızın her alanında korkular ve tehlike ile karşı karşıya kalmaktayız. Bu korkularımızı ve endişelerimizi yenmek düşüncesi ile bu sanatları uygulamaktayız.
Savaş sanatları insanları kötü yoldan alıkoyan, bedeni ve zihni terbiye eden bir yaşam biçimidir. Bu sanatları gerektiği kadar uygulayanlar yaşamdaki tüm zorlukları kolayca aşabilirler; çünkü kendilerine saygılı ve güvenlidirler...

Önsözden

Savaş Sanatları deyince insanların genel olarak içlerinde bir ürperme ve tedirginlik olmaktadır.Oysaki; hayatımızın her alanında korkularla ve tehlike ile karşı karşıya kalmaktayız.Bu korkularımızı ve endişelerimizi yenmek düşüncesi ile bu sanatları uygulamaktayız. Yaşamımın büyük bir bölümünü uğrunda feda ettiğim,bir yaşam felsefesi olarak sosyal yaşantıma intikal ettirdiğim “Savaş sanatları “ ve kültürü hakkındaki bilgi ve deneyimlerim’den elde ettiklerimi sizlerle paylaşmak için bu kitabı yazmış bulunmaktayım.Bu kitaptaki bilgilerin büyük bir eksiliği dolduracağına inanıyorum.

Eskiden bu sanatlara ilgi duyanların bir çoğu vurdu,kırdıyı seven,daha önce birisi tarafından dövülen ve daha sonra bu sanata ilgi duyan,yaşamı bu yolda arayan kişiler tarafından benimsenirdi. Oysa ki son 10 yıldır bu sanatlarda bilimsellik arayan,bu sanatları bir yaşam felsefesi olarak benimseyen, antrenmanlarda huzur bulan ve sağlık için uygulayan insanların varlığını gözlemlemekteyiz. Eskiden bir salonda örneğin ; bir marangoz ustasını görmeniz doğaldı. Ancak bir Avukat veya bir Doktorun olması insanları şaşırtıyordu. Zira bu sanatlara vahşet gözüyle bakıldığından dolayı, Üniversite mezunu kişilerin bu sanatı uygulaması gerçekten şaşırtıcı idi. Son zamanlarda kişiyi derin bir ruhsal dinginliğe, huzura,sağlığa kavuşturan, hatta; Psikolojik baskı ve saldırılara karşı kendisi ile mücadele etme gereği duyanların sanatı haline gelmiştir. Peki insanlar aradıklarını bulabiliyorlarmı? Aylarca, hatta yıllarca Savaş sanatını uygulayanlar neden sosyal faaliyetleri veya yaşamları içerisinde bazen saldırılarda çaresiz kalıyorlar?..

Bunun cevabı çok basit ; çalıştığınız sistemden çok hocasının etkisi ile alakalıdır. Bir sanat dalı çok iyi olabilir. Ancak öğreten kişinin deneyim ve bilgileri yetersiz ise,o sanat dalının değil, hocanın yetersizliği söz konusudur.

Daha önce de vurgulamıştım; Tekme ve yumruk atmakta ustalaşmış insanlar bile dış alandaki saldırılarda yetersiz kalmakta ve öğrettiklerinin dışında hareket ederek öğretisi ile ters düşmektedir.Bir hocanın yaşam tarzı ve kişiliği sanatına yansımaktadır. Sosyal yaşantısı içerisinde sakin olmayı beceremeyen,en ufak şeyde tartışan,sorunları büyüten,sürekli dövmek ve kavga kavramlarından bahseden bir hocanın hocalığından şüphe edilir. Yıllarca erdemlilik ve bilgelikten nasibini alamamış kişileri örnek aldık. Başı belli olmayan, dedikoduların bir hayli yüksek olduğu,salonların bir birlerine savaş açtıkları dönemleri yaşadık. Bizlere doğru yolu gösteren erdemli insanları inkar etmiyoruz. Zaten onlar olmasaydı, çoğumuz bunları bir yaşam biçimi olarak sürdürmeye devam edecektik. Ne yazık ki bu kötü alışkanlıklarını sürdürenler maalesef yine var. Sanatını siyasete alet edenler, kendi siyasi veya sosyal yaşantısı, menfaati için sporcularını kullananlar var. Menfaatlerine göre, yeri geldiğinde insancıl, yeri geldiğinde başka türlü davrananları gördük. İnsanların manevi ve din-i duygularını istismar edip, onları dili ile kandıran, paralarını alabilmek için bu sahte dostluğu sergileyenleri de gördük. İşte bu örnekler bizim doğru yolu bulmamıza neden olmuştur. Bir kişinin gerçek bir insan olması için henüz bir okul kurulmamıştır. İnsanlığın öğretildiği bir okul yok.İlkokul mezunu da olsanız, Yüksek tahsilli de olsanız neticede bu kavram okullarda öğretilmiyor. Sadece insan kimdir,neden meydana gelmiştir ve nasıl yaşar öğretileri ile sınırlıdır.İnsanlıktaki maksat doğruluk ve dürüstlük adınadır. Bizim için insan;başkaları için yaşamayı da bilen, başkalarının huzur ve refahı için kendisinden fedakarlıkta bulunabilen anlamındadır. Savaş sanatları ile iştigal edenlerin bu sınıftan olması bir kuraldır.

Savaş sanatları insanları kötü yoldan alıkoyan,bedeni ve zihin’i terbiye eden bir yaşam biçimidir. Bu sanatları gerektiği kadar uygulayanlar hayattaki tüm zorlukları kolayca aşabilirler; çünkü kendilerine saygılı ve güvenlidirler. Mutlu, huzurlu, emniyetli ve sağlıklı bir yaşam dilerim. - ShihanŞefik Gülten

 

İçindekiler
Kitaba başlarken
Türkiye-Japonya ilişkileri
Savaş sanatı bir yaşam şeklidir
Shihan’a kulak verin
Savaşçı nedir?Kimlere Savaşçı denir?
Uzakdoğu sistemlerinde Savaş Sanatları ve Savaşçı kavramı
Savaş nedir?Ne ile ne amaçla ve neden savaşıyoruz?
Savaş sanatlarında hem eğitimci,hem Komutan olmak
Strateji
Savaş sanatında ruhsal mücadele
Savaş sanatında başarılı olmak
Alıştırma yapmak
Sabaku (Sabaki)
Dojo nedir?
Tatami nedir?
Hara nedir?
Meditasyon
Japon savaş sanatları
Kyokushin karate
Ashihara karate
Karate do
Shotokan karate
Aikido
Jiu Jitsu
Judo
Kendo
Kyudo
Ninjutsu
Tai Jutsu
Jutai Jutsu
Kobujutsu
Sumo
Japon savaş sanatları kurucuları
Japonca stillere ait terminoloji
Yotsu no rain
Kuşak Renklerinin dili
SAMURAI’LER
Japonya tarihi ve Samurai dönemleri
Samurai felsefesi
Bushido felsefesi
Ölüm ve Samurai
Sakura ve Samurai
Savaş alanında ölüm
Seppuku (Harakiri)
Samurai ordusu
Samurai’ların isimleri
Japon kılıçları
Japonca kültürü ve dili üzerine

Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
Kategoriler