Ara
24 Saatte Kargoda
Siparişleriniz aşağıda belirtilen şartlar dâhilinde, 24 saat içinde ilgili kargo firmasına teslim edilmektedir.
Hafta içi saat 17.00'ye kadar verilen siparişlerde geçerlidir. Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günlerinde alınan siparişlerde geçerli değildir. Saat 17.00'den sonra verilen; ödemesi veya onayı 17.00'den sonra yapılan siparişler ertesi gün işleme alınır. Sepetteki tüm ürünlerin "24 Saatte Kargoda" taahhütüne sahip olması gerekmektedir.

Stoklu ürünlerde, sonradan tespit edilecek ürün kusurları sebebiyle gecikme yaşanabilir.
İade veya iptal gibi işlemler sebebiyle düzenlenen siparişlerde geçerli değildir.
24 saat içinde kargo firmasına verilen siparişlerin adrese teslim süresi, kargo firmasına ve teslimat adresine göre değişebilmektedir.
Mücbir sebep halleri saklıdır. KitapSeç bu taahhütte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Satıcı Puanı: 9,9
Kitapsec.com müşterileri tarafından verilen zamanında gönderim, paketleme ve genel alışveriş deneyimi puanlarına göre satıcı puanı hesaplanmaktadır. Değerlendirmeler son 6 ay içerisinde yapılan değerlendirme sayısını vermektedir.

1916 Yılı Osmanlı Nüfus İstatistik Cetveli Hiperlink Yayınları

%10
300.00 TL
270.00 TL
Mağaza : KitapSeç
9,9
Yayınevi / Marka : Hiperlink Yayınları
Yazar : Yavuz Haykır
ISBN : 9786052015391
Kazancınız : 30.00 TL
Kazanacağınız Puan : 270 Puan
Sayfa Sayısı : 274
Kitap Ebatı : 13x19
Bugün Ziyaret : 3 kişi bu ürüne baktı
Kargo İndirimi : 690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi : En geç 30 Nisan Salı gününe kadar
Bu ürün size KitapSeç tarafından gönderilecektir

1916 Yılı Osmanlı Nüfus İstatistik Cetveli Hiperlink Yayınları

Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşundan itibaren idari, askeri ve mali maksatlarla ülke nüfusuna dair çeşitli kayıtların tutulmaya başlanmıştır. Ancak Osmanlı’da modern diyebileceğimiz sayım ve kayıt sistemi ilk olarak 20. yüzyılın başında gerçekleşmiştir. 1905 tarihinde oluşturulan yeni kayıt sistemi günümüze kadar gelen nüfus kayıt sisteminin de temelini oluşturmuştur. Bu sayımının, geçmiş sayımlardan önemli bir farkı da sayım sonrası takip edilebilir bir nüfus kayıt sistemin temelinin atılmış olmasıydı. Sayım sonrası kurulan sistem sayesinde her idari birimin nüfus verileri, üçer aylık dönemler halinde merkeze gönderilirdi. Böylece her yıl nüfus istatistik cetvelleri hazırlanarak ülke nüfusu sürekli güncellenirdi. Çalışmamıza konu olan “1332 Senesi İstatistik Cetveli” de bu usulle hazırlanmıştır.

Osmanlı Devleti’nin 1916 yılı demografik yapısına ilişkin ayrıntılı bilgilerin yer aldığı bu cetvel, aynı zamanda devletin idari sınırlarını, kentleşme oranı ve ülke nüfusun yıllık artış hızına ilişkin önemli istatistiki veriler de sunmaktadır. Bu açıdan Osmanlı Devleti’nin son dönem toplumsal ve demografik tarihinin yazılmasına büyük katkı sağlayacaktır.

Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
Kategoriler