Ara
24 Saatte Kargoda
Siparişleriniz aşağıda belirtilen şartlar dâhilinde, 24 saat içinde ilgili kargo firmasına teslim edilmektedir.
Hafta içi saat 17.00'ye kadar verilen siparişlerde geçerlidir. Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günlerinde alınan siparişlerde geçerli değildir. Saat 17.00'den sonra verilen; ödemesi veya onayı 17.00'den sonra yapılan siparişler ertesi gün işleme alınır. Sepetteki tüm ürünlerin "24 Saatte Kargoda" taahhütüne sahip olması gerekmektedir.

Stoklu ürünlerde, sonradan tespit edilecek ürün kusurları sebebiyle gecikme yaşanabilir.
İade veya iptal gibi işlemler sebebiyle düzenlenen siparişlerde geçerli değildir.
24 saat içinde kargo firmasına verilen siparişlerin adrese teslim süresi, kargo firmasına ve teslimat adresine göre değişebilmektedir.
Mücbir sebep halleri saklıdır. KitapSeç bu taahhütte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Satıcı Puanı: 9,9
Kitapsec.com müşterileri tarafından verilen zamanında gönderim, paketleme ve genel alışveriş deneyimi puanlarına göre satıcı puanı hesaplanmaktadır. Değerlendirmeler son 6 ay içerisinde yapılan değerlendirme sayısını vermektedir.

6183 Sayılı AATUHK Kapsamında Taşınmaz Mal Haczi ve Satışı Gerekçeli ve İçtihatlı Ahmet Erol Adalet Yayınevi

SÜPER FİYAT
635.00 TL
Mağaza : KitapSeç
9,9
Yayınevi / Marka : Adalet Yayınevi
Yazar : Ahmet Erol
ISBN : 9786257595476
Kazanacağınız Puan : 635 Puan
Basım Tarihi : 2021
Sayfa Sayısı : 576
Kitap Ebatı : 17x25
Bugün Ziyaret : 2 kişi bu ürüne baktı
Kargo İndirimi : 690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi : En geç 15 Mayıs Çarşamba gününe kadar
Bu ürün size KitapSeç tarafından gönderilecektir

6183 Sayılı AATUHK Kapsamında Taşınmaz Mal Haczi ve Satışı Gerekçeli ve İçtihatlı Ahmet Erol Adalet Yayınevi

Piyasada 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun konusunda azımsanmayacak sayıda yapıt bulunmaktadır. Ancak, 6183 sayılı Yasanın taşınmaz mal haczi ve satışı ile ilgili düzenlemeleri konusunda özel çalışma sayısı yok denecek kadar azdır. Bu durum, özellikle uygulamada büyük sorunlarla karşılaşan kurum ve kişiler açısından ciddi bir kaynak arayışı yaratmaktadır. İşte bu arayışa bir ölçüde yanıt vermek ve yardımcı olmak amacıyla bu geniş kapsamlı çalışma gerçekleştirilmiştir.

Çalışmamızda sistematik bir yaklaşım izlenmiştir. Yasal düzenlemenin her yönüyle kavranabilmesi için yasa maddesi, yasa maddesinin gerekçesi, yasa maddesiyle ilgili ihtisas komisyonu raporunda ortaya konulan görüşler, yasa maddesinin gerekçe ve içtihadlar da dikkate alınarak açıklanması ve Yasa Maddesi ile İlgili İçtihad Örnekleri (ağırlıklı olarak Danıştay kararları) sistematiği içinde konular irdelenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uluslararasılaşmasının doğal sonucu olarak yasal düzenlemelerin İngilizce metinlerinin TBMM’de kurulacak büyük çaplı uzman komisyonlar eliyle İngilizceye çevrilmesi ne yazık ki bugüne kadar gerçekleştirilememiştir. Bir ölçüde de olsa, bu sürece katkı sağlamak amacıyla çalışmamızda ele alınan 6183 sayılı Yasanın ilgili maddelerinin Türkçelerinin altında İngilizceleri de verilmiştir.

Maddelere yönelik içtihad taramaları büyük bir özenle yapılmıştır. Olabildiği kadar güncel kararlar derlenmeye çalışılmıştır. Bu tarama ve ayıklama sürece gerçekten çok ciddi ve yorucu bir mesaiyi gerektirmiştir.

Çalışmanın sonunda da, vergi idaresinin ilgili maddelere yönelik uygulamalarını görebilmek amacıyla en güncelden başlayarak 1997 yılına kadar uzanan bir dizi özelge verilmiştir. Bilimsel ve hukuki yaklaşımın esas alınması ve uygulamanın da buna eklenmesi, yargı kararlarının her bir madde ile ilgisinin kurularak verilmesiyle çalışmanın sadece uygulamacılar bakımından değil, bilimsel ve hukuk alemi içinde de yararlı olması amaçlanmıştır. Çalışmada bilimsel ve hukuki özenin odak olmasının bir nedeni de, bu çalışmanın yazarın Profesörlük sürecinde “Temel Eser” seçmiş olmasıdır.

Bu Ürüne Bakanlar Bunlarada Baktı
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
Kategoriler