Ara
24 Saatte Kargoda
Siparişleriniz aşağıda belirtilen şartlar dâhilinde, 24 saat içinde ilgili kargo firmasına teslim edilmektedir.
Hafta içi saat 17.00'ye kadar verilen siparişlerde geçerlidir. Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günlerinde alınan siparişlerde geçerli değildir. Saat 17.00'den sonra verilen; ödemesi veya onayı 17.00'den sonra yapılan siparişler ertesi gün işleme alınır. Sepetteki tüm ürünlerin "24 Saatte Kargoda" taahhütüne sahip olması gerekmektedir.

Stoklu ürünlerde, sonradan tespit edilecek ürün kusurları sebebiyle gecikme yaşanabilir.
İade veya iptal gibi işlemler sebebiyle düzenlenen siparişlerde geçerli değildir.
24 saat içinde kargo firmasına verilen siparişlerin adrese teslim süresi, kargo firmasına ve teslimat adresine göre değişebilmektedir.
Mücbir sebep halleri saklıdır. KitapSeç bu taahhütte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Satıcı Puanı: 9,9
Kitapsec.com müşterileri tarafından verilen zamanında gönderim, paketleme ve genel alışveriş deneyimi puanlarına göre satıcı puanı hesaplanmaktadır. Değerlendirmeler son 6 ay içerisinde yapılan değerlendirme sayısını vermektedir.

Baki Kapı Yayınları

%25
120.00 TL
90.00 TL
Mağaza : KitapSeç
9,9
Yayınevi / Marka : Kapı Yayınları
ISBN : 9786055107451
Kazancınız : 30.00 TL
Kazanacağınız Puan : 90 Puan
Sayfa Sayısı : 180
Kitap Ebatı : 11x15
Toplam Satılan : 4 Adet
Bugün Ziyaret : 3 kişi bu ürüne baktı
Kargo İndirimi : 690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi : En geç 28 Nisan Pazar gününe kadar
Bu ürün size KitapSeç tarafından gönderilecektir

 Baki Kapı Yayınları

 

Sultanü’ş-şu‘arâ/Şairlerin Sultanı unvanına layık görülmüş Bâki, Kanunî Sultan Süleyman devri şairi. Hem kendisi gibi şair ve sanatkâr Kanunî’nin himayesinde olması hem de ilimdeki yetkinliğiyle Osmanlı’da Rumeli kazaskerliğine kadar yükselmiş. Tanıklık ettiği Kanunî, San Selim, Üçüncü Murad ve Üçüncü Mehmed devirlerinde hürmet görmüş Bâki, meşhur “Kanunî Mersiyesi”nin yanında bu dört padişaha ve devrin ileri gelenlerine kasideler yazmış.


Ayrıca, Divan şiirinin en kudretli dil üstatlarından Bâki’nin şiirlerinde yaşadığı zamanın olaylarını, hâllerini ve âdetlerini gösteren çok sayıda mısraya rastlarız.


Klasik Edebiyat ve Tasavvuf Tarihi alanlarında çok önemli yere sahip Abdülbâki Gölpınarlı büyük şairi, hayatı ve eserlerinden seçmelerle tanıma fırsatı veren bu çalışmasında şöyle tasvir ediyor:
Bâki; güzel, nakışlı, süslü, bir çeşmeden ahenktar şırıltılarla akan ve güneşin ziyasıyla bize rengârenk gökkuşakları gösteren saf hava...


Yazar Hakkında;
 Abdulbaki Gölpınarlı`nın cedleri Kafkas kökenli Vubh veya Ubıhlardır. Gazeteci olan babası Ahmed Agâh Efendi, Mevlevî idi. Gelenbevî İdâdîsinin son sınıfındayken babasını kaybetti. Tahsiline ara vererek çalışmaya başladı. İstanbul Vezneciler`de kitapçılıkla uğraştı. Çorum`un Alaca ilçesindeki Menbâ-i İrfân İptidâî Mektebinde öğretmenlik ve idarecilik yaptı. 1922’de İstanbul’a döndü, sınavla son sınıfına girdiği İstanbul Erkek Muallim Mektebi’ni, ardından da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü`nü, Profesör Köprülüzâde Mehmet Fuat Bey`in nezaretinde hazırladığı Melâmilik ve Melâmiler adlı mezuniyet tezi ile bitirdi (1930). Edebiyat öğretmeni olarak Konya, Kayseri, Balıkesir, Kastamonu liseleriyle İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde çalıştı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde Farsça okutmanlığı yaptı. Doktorasını verdikten sonra aynı fakültede Metinler Şerhi okuttu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde İslam-Türk Tasavvuf Tarihi ve Edebiyatı dersleri verdi. 1945’te Türk Ceza Kanunu’nun 142. maddesine aykırı davrandığı iddiasıyla Tek Parti İdaresi tarafından tutuklandı; 10 ay hapis yattıktan sonra beraat etti ve yeniden görevine döndü. 1949’da kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. 
 
Adını 1931’de yayımladığı Melâmilik ve Melâmiler adlı eseriyle duyuran Gölpınarlı, Türkiyat Mecmuası, Şarkiyat Mecmuası, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mecmuası’nın yanı sıra çeşitli dergi ve gazetelerde çok sayıda bilimsel makale yayımladı. İslam Ansiklopedisi ile Türk Ansiklopedisi’nin çeşitli maddelerini yazdı. Divan edebiyatını eleştirel olmaktan ziyade ideolojik bir yaklaşımla değerlendirdiği ileri sürülen Divan Edebiyatı Beyanındadır (1945) adlı kitabıyla büyük tartışmalara yol açtı.
Bu Ürüne Bakanlar Bunlarada Baktı
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
Kategoriler