En geç 25 Temmuz Cuma gününe kadar |
İstanbul`un en eski semtlerinden biri olan Bomonti, asırlık geçmişinde sayısız dönüşüme sahne olmuş bir yerleşim yeri. Osmanlı`dan bugüne, bir yanda teneke mahallesi ve gecekonduları, diğer yanda Levanten yaşam tarzı tüm renkliliğiyle hüküm sürerken, tarihi çok eskilere dayanan büyük fabrikalar etrafında gelişen işçi yaşamı ile orta sınıf semt sakinlerinin apartman yaşantısı yan yana varlığını sürdürmüş. Bugün Bomonti, yükselen yeni rezidansları ve sunulan yeni yaşam tarzlarıyla kentsel dönüşümün tam da kalbinde yer alıyor. Bomonti. Kentsel Dönüşüm ve Mekânın Belleği, Bomonti`nin geçirdiği bu dönüşümü tüm yönleriyle ele alıyor.
Derya Fırat, Bomonti Bira Fabrikası ve Bira Bahçesi`nden yola çıkıp semtin kadim belleğinin izlerini sürüyor.
Egemen Yılgür teneke mahallesinin oluşumunu ve kentsel dönüşüm karşısında mahallelinin düşüncelerini paylaşırken, Şükrü Aslan da bu eski işçi semtinin fabrikalarının, işçi yaşantısının, işçi mücadelesinin izlerini araştırıyor. Aylın Dikmen Özarslan, Bomonti`nin orta sınıf sakinlerinin gündelik hayatını ayrıntılı biçimde sergilerken, Çağlayan Kovanlıkaya darezidanslarla gelen soylulaştırma hamlesinin hem semtin fiziksel ve sosyal yapısını nasıl dönüştürdüğünü inceliyor hem de rezidans yaşamının yeni görünümlerini ortaya koyuyor.
Geniş bir saha araştırmasının ürünü olan bu çalışma, semt sakinlerinin gözünden Bomonti`nin geçmişini, bugününü ve geleceğini okumaya
çalışıyor; sadece semtin değil aynı zamanda İstanbul`un da geçirdiği büyük dönüşümü sorguluyor.
1 |
![]() |
Günümüz Türkçesiyle Nutuk Yapı Kredi Yayınları |
150.00 TL
105.00 TL
| 935 adet Satıldı |
2 |
![]() |
Devlet-i Aliyye Halil İnalcık İş Bankası Kültür Yayınları |
375.00 TL
225.00 TL
| 783 adet Satıldı |
3 |
![]() |
Yakın Tarihin Gerçekleri Kronik Kitap |
295.00 TL
177.00 TL
| 554 adet Satıldı |
4 |
![]() |
İmparatorluktan Cumhuriyete Halil İnalcık Kronik Kitap |
295.00 TL
177.00 TL
| 549 adet Satıldı |
5 |
![]() |
Timurlenk Kronik Kitap |
345.00 TL
207.00 TL
| 477 adet Satıldı |
6 |
![]() |
Türklerin Altın Çağı Kronik Kitap |
295.00 TL
177.00 TL
| 455 adet Satıldı |
7 |
![]() |
Mitoloji 101 Say Yayınları |
300.00 TL
234.00 TL
| 393 adet Satıldı |
8 |
![]() |
Defterimden Portreler İlber Ortaylı Kronik Kitap |
295.00 TL
177.00 TL
| 307 adet Satıldı |
9 |
![]() |
Gökbörünün İzinde Kadim Türklerin Topraklarında Renkli Harita Hediyeli Kronik Kitap |
295.00 TL
177.00 TL
| 300 adet Satıldı |
10 |
![]() |
Atatürk Etkisi Sinan Meydan İnkılap Kitabevi |
505.00 TL
354.00 TL
| 277 adet Satıldı |