Ara
24 Saatte Kargoda
Siparişleriniz aşağıda belirtilen şartlar dâhilinde, 24 saat içinde ilgili kargo firmasına teslim edilmektedir.
Hafta içi saat 17.00'ye kadar verilen siparişlerde geçerlidir. Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günlerinde alınan siparişlerde geçerli değildir. Saat 17.00'den sonra verilen; ödemesi veya onayı 17.00'den sonra yapılan siparişler ertesi gün işleme alınır. Sepetteki tüm ürünlerin "24 Saatte Kargoda" taahhütüne sahip olması gerekmektedir.

Stoklu ürünlerde, sonradan tespit edilecek ürün kusurları sebebiyle gecikme yaşanabilir.
İade veya iptal gibi işlemler sebebiyle düzenlenen siparişlerde geçerli değildir.
24 saat içinde kargo firmasına verilen siparişlerin adrese teslim süresi, kargo firmasına ve teslimat adresine göre değişebilmektedir.
Mücbir sebep halleri saklıdır. KitapSeç bu taahhütte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Satıcı Puanı: 9,9
Kitapsec.com müşterileri tarafından verilen zamanında gönderim, paketleme ve genel alışveriş deneyimi puanlarına göre satıcı puanı hesaplanmaktadır. Değerlendirmeler son 6 ay içerisinde yapılan değerlendirme sayısını vermektedir.

Ege`nin İki Yakasından İstanbul Manzaralı Evler YEM Yayın

SÜPER FİYAT
475.00 TL
Mağaza : KitapSeç
9,9
Yayınevi / Marka : YEM Yayın
ISBN : 9786257008174
Kazanacağınız Puan : 475 Puan
Basım Tarihi : 2020
Sayfa Sayısı : 124
Kitap Ebatı : 19.5x27
Bugün Ziyaret : 13 kişi bu ürüne baktı
Kargo İndirimi : 690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi : En geç 12 Haziran Çarşamba gününe kadar
Bu ürün size KitapSeç tarafından gönderilecektir

Doç.Dr. Nihal Uluengin`in, 18. ve 19. yüzyıllarda Osmanlı toprakları olan Anadolu ve Yunanistan`daki konutlarda yapılmış duvar resimlerindeki İstanbul tasvirlerini ayrıntılı olarak ele aldığı yeni kitabı Ege`nin İki Yakasından İstanbul Manzaralı Evler YEM Yayın`dan çıktı.

18. yüzyılın ilk yarısında, Lale Devri`nden sonra İstanbul`da ortaya çıkan Batılılaşma hareketi, Osmanlı topraklarında kısa zamanda kendisini göstermiştir. Özellikle 18. yüzyılın ikinci yarısında, gerek imparatorluğun başkenti İstanbul`da gerekse çeşitli bölgelerinde, mimari süslemeye sızan Batı etkileri, yapıların duvarlarında, &`;duvar resimleri” olarak görülür. Duvar resimleri, padişah sarayları ve zengin konaklarının yanı sıra cami gibi dini yapılara da girmiş; uygulama alanı sadece İstanbul`la sınırlı kalmayıp Anadolu, Mezopotamya ve Rumeli`nin pek çok yerine de geniş ölçüde yayılmıştır.

İşte tam bu dönemde, Ege Denizi`nin iki kıyısında, Türkiye ve Yunanistan`daki yerleşimlerde hayata geçen konutlarda yapılmış olan duvar resimlerindeki İstanbul tasvirlerini inceleyen Nihal Uluengin, yaptığı çalışmaya yönelik şunları söylüyor:

&`;Türkiye`de ve Yunanistan`da, duvarlarında resim bulunan evler-konaklar bu kitapta incelenenlerden çok daha fazladır. Ancak bu inceleme, genelde içinde İstanbul resmi veya İstanbul`dan bir görüntü veya İstanbul olduğu genel kanısı uyanmış resimler bulunan evler; özelde ise içinde sadece İstanbul`un simgesi durumuna gelmiş Kız Kulesi, Galata bölgesi, Tarihi Yarımada ve Anadolu yakasını içeren, ‘Klasik İstanbul Manzarası` olarak isimlendirebileceğimiz resimler bulunan evleri kapsamaktadır.

1976 yılında Ege Bölgesi`ne yaptığımız bir seyahatte, yolumuz Birgi`ye düştü ve o güne kadar sadece adlarını duymuş olduğum Çakırağa ve Sandıkoğlu konaklarını gezdim. Bu konaklarda beni en etkileyen, başodaların duvarlarında gördüğüm İstanbul tasvirleri oldu. İstanbul`dan kilometrelerce uzak bir yerde İstanbul tasvirleri görmek hem çok hoşuma gitti hem de beni hayrete düşürdü. Daha sonraki yıllarda Türkiye içinde yaptığımız seyahatlerde bu tür duvar resimlerinin Adatepe, Bayramiç, Datça, Karaman, Milas, Tokat ve Yenişehir`deki evlerde de bulunduğunu gördüm.

2000 yılında, merkezi Atina`da bulunan Onasis Vakfı`ndan bir araştırma bursu kazanarak bir aylığına Atina`ya gittim. Araştırmamın konusu, Melissa Publishing`in, Yunanistan`ın uzak köylerinde bulunan ve geleneksel evlerini kapsayan, 30`dan fazla yayınında sergilediği ‘Geleneksel Yunan Evleri`ni yerinde incelemekti. Bunun için bir gün Orta Yunanistan`da bulunan Larisa şehrinin Ambelakia köyüne, Evthymiadis ve Georgios Schwarz konaklarını görmeye gittim. Bu evleri gezerken başoda duvarlarında gördüğüm İstanbul tasvirleri beni çok hayrete düşürdü; Birgi`de Çakırağa ve Sandıkoğlu konaklarında gördüğüm İstanbul tasvirlerine, gerek çizim gerek renkler ve gerekse üslup olarak çok benziyorlardı. Daha sonra Yunanistan`ın kuzeyinde bulunan Siatista ve Kastoria, Midilli Adası`nda bulunan Molivos ve Petra yerleşmelerinde gezdiğim evlerin başoda duvarlarında da İstanbul tasvirleri görmek beni hem iyice şaşırttı hem de daha fazlaca merakımı uyandırdı. Bunun üzerine, her iki ülkede görmüş olduğum ‘duvar resimlerindeki İstanbul tasvirleri` üzerine, mimar gözü ile karşılaştırmalı bir araştırma yapmak istedim ve böylece bu kitap meydana geldi...”

Türkiye`den dokuz, Yunanistan`dan dokuz olmak üzere, seçilmiş toplam on sekiz konak-evin incelendiği kitapta, yapıların plan, kesit ve görünüşleri duvar resimlerinin yerlerini belirlemek amacıyla verilirken, içlerindeki İstanbul`la ilgili resimler ise hem bütünü hem de ayrıntılarıyla paylaşılıyor.

Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
Kategoriler