Kategoriler KPSS Kitapları AGS Kitapları Yayınevleri Yazarlar Banka Hesaplarımız İletişim Formu Hakkımızda Sipariş Takibi
ARA

Işığa Sarılmak Everest Yayınları

Işığa Sarılmak Everest Yayınları | 9789753167338
Üretici Liste Fiyatı: 145.00 TL
Kitapseç Fiyatı:114.00 TL
ISBN / BARKOD
:
9789753167338
Yayınevi / Marka
:
Yazar
:
Kazancınız
:
31.00 TL
Kazanacağınız Puan
:
114 Puan
Sayfa Sayısı
:
211
Kitap Ebatı
:
13x19
Toplam Satılan
:
1 Adet
Kargo İndirimi
:
690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi
:
En geç 29 Mayıs Perşembe gününe kadar

Işığa Sarılmak Everest Yayınları

Her şey o kadar bildik ki: Anne, kendi ailesinden miras olarak aldığı ölümcül bir hastalığa yakalanmıştır, bu nörolojik bir hastalıktır ve öleceği bellidir. Üstelik bu hastalık sırasında hafızasını kaybeder, hareketlerini ve tepkilerini kontrol edemez, ama tuhaf bir şekilde direnmeye başlar. Hayatı boyunca en büyük tutkusu olan resim yapmayı bile bıraktığı için, bilincinin gidiş gelişleri içinde o da apayrı bir hayata tutunma mücadelesi verir.

Tabii her şey bununla sınırlı değildir. Oğul aynı zamanda bir felsefecidir. Ve erken yaşta bunayan annesinin uğradığı çöküntünün izinden giderek kendi özüne; başka bir ifadeyle, Sokrates'ten başlayıp Montaigne, Pascal, Rousseau ve Goethe'ye uzanan bir özbilinç tarihine ulaşmaya çalışır. Dolayısıyla bu süreci, ağabeyinin sergilediği gibi, başarı uğruna apayrı sularda yelken açan iradenin tehli sınırlarının zorlanmasını esas alan modern dünyaya karşı bir eleştirel sorgulamaya dönüştürür.

Yazar en can alıcı soruyu da bu noktada yöneltir: Gerçeğin insanı tükettiği bir çağda, hâlâ gerçeğe tutunmak ve "ben sevgisi"nden başka rehber tanınamamak ne kadar doğrudur? Modern çağ hayatının aileyi parçalayan, anne baba ile çocukları ayrı evlerde ve ayrı şehirlerde kendi kaderleriyle baş başa bırakıp dayanışmayı ancak telefonla destek vermeye indiren bu bileşimi, bizi yüzyıllardır kıvrandıran "suçluluk" duygusundan ve "vicdani muhakeme"den yüz akıyla çıkarabilecek midir?

Işığa Sarılmak, hayatta hepimizin başına gelen, annelerimiz ve babalarımız hastalandığı ve yaşlandığı zaman onlarla ne kadar ilgilendiğimizi, onların bize verdiği sevgiyi ve şefkati, tam da en çok ihtiyaç duydukları zamanda bizim onlara ne kadar gösterdiğimizi sorgulayan bir roman. Aynı zamanda bir oğulun, yakalandığı ölümcül hastalık nedeniyle annesinin yatağı başında kendi vicdanı ve hayatla muhasebesini yaptığı bir roman.

Bu Ürün Toplam 1 Adet
Satılmıştır...
Bu Ürün Bugün 19 defa
Ziyaret Edilmiştir...
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
1
Bir Çöküşün Öyküsü İş Bankası Kültür Yayınları Bir Çöküşün Öyküsü İş Bankası Kültür Yayınları
48.00 TL 28.80 TL
12825 adet Satıldı
2
Mecburiyet Stefan Zweig İş Bankası Kültür Yayınları Mecburiyet Stefan Zweig İş Bankası Kültür Yayınları
46.00 TL 27.60 TL
10395 adet Satıldı
3
Sol Ayağım Ciltli Nora Kitap Sol Ayağım Ciltli Nora Kitap
238.50 TL 167.00 TL
5545 adet Satıldı
4
Milenaya Mektuplar Franz Kafka İndigo Kitap Milenaya Mektuplar Franz Kafka İndigo Kitap
120.00 TL 72.00 TL
4427 adet Satıldı
6
Ay Işığı Sokağı Stefan Zweig Filozof Yayınları Ay Işığı Sokağı Stefan Zweig Filozof Yayınları
24.00 TL 9.90 TL
3303 adet Satıldı
7
Elveda Gülsarı Ötüken Neşriyat Elveda Gülsarı Ötüken Neşriyat
95.00 TL 66.50 TL
2345 adet Satıldı
9
Gece Yarısı Kütüphanesi Matt Haig Domingo Yayınevi Gece Yarısı Kütüphanesi Matt Haig Domingo Yayınevi
295.00 TL 205.00 TL
2232 adet Satıldı
10
Semerkant Amin Maalouf Yapı Kredi Yayınları Semerkant Amin Maalouf Yapı Kredi Yayınları
220.00 TL 154.00 TL
1898 adet Satıldı
BAŞA DÖN