İttihat ve Terakki 1908-1914 Kaynak Yayınları |
|||
|
|||
|
|||
Geç dönem Osmanlı İmparatorluğu ve modern Türkiye tarihi uzmanı Feroz Ahmad bu kitabında, İttihat ve Terakki Cemiyeti`ni 1908-1914 dönemi içinde ele alıyor. İlk kez 1969 yılında, The Young Turks adıyla İngilizce olarak
yayımlanan çalışmada Ahmad, şu sorulara cevap arıyor: Osmanlı İmparatorluğu`nun son dönemindeki hangi gelişmeler İttihat ve Terakki Cemiyeti`ni iktidar odağı haline getirmiştir?
İttihat ve Terakki`nin homojen bir ideolojisi var mıydı? Cemiyet`in siyaseti, ıslahat anlayışı neydi ve bu anlayışın daha sonraki Batıcı-Cumhuriyetçi gelisme açısından nasıl bir önemi vardı?
Kitapta adı geçen kişilerin biyografik bilgilerini içeren &`;Kim Kimdir?” bölümüyle birlikte zengin bir dizin çalışmasını da içeren arastırmayı Sina Akşin`in önsözüyle sunuyoruz.