Kategoriler KPSS Kitapları AGS Kitapları Yayınevleri Yazarlar Banka Hesaplarımız İletişim Formu Hakkımızda Sipariş Takibi
ARA

Makteli Ali Resul Müellifi Bilinmeyen Bir Makteli Hüseyin Büyüyen Ay Yayınları

Makteli Ali Resul Müellifi Bilinmeyen Bir Makteli Hüseyin Büyüyen Ay Yayınları | 9786257608688
Üretici Liste Fiyatı: 250.00 TL
Kitapseç Fiyatı:180.00 TL
ISBN / BARKOD
:
9786257608688
Yayınevi / Marka
:
Yazar
:
Kazancınız
:
70.00 TL
Kazanacağınız Puan
:
180 Puan
Sayfa Sayısı
:
144
Kitap Ebatı
:
13x21
Kargo İndirimi
:
690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi
:
En geç 21 Temmuz Pazartesi gününe kadar

Makteli Ali Resul Müellifi Bilinmeyen Bir Makteli Hüseyin Büyüyen Ay Yayınları

Hz. Hüseyin ve yakınlarının, 10 Muharrem 61 (10 Ekim 680) yılında Kerbelâ’da yaşadıkları olay, İslâm tarihinin en üzücü hadiselerinden birisi olarak tarihe geçmiştir. Ehl-i beytin ve beraberindekilerin susuz bırakılarak türlü eziyetlere maruz kaldığı ve nihâyetinde şehit olduğu bu vak‘a, günümüze dek teessürle anlatılagelmiştir. Hz. Ali’nin vefatından sonra çocukları ve ailesine yapılan kötülükler millet vicdanında derin izler bıraktığından, şairler müellifler tarafından bu konu edebiyat sahasına taşınmış; Kerbelâ’da yaşanan acı olaylar şiir, ağıt, mersiye, menkıbe ve efsanelerde işlenerek gerek sözlü gerek yazılı kültür aracılığı ile nesilden nesile aktarılmış ve nihayetinde bir edebî tür olarak “maktel” doğmuştur.
Yaşananlara Ehl-i Beyt taraftarı şairlerin bizzat şahit olmaları ve daha savaş meydanındayken mersiyeler söylemeye başlamaları, ilk önce Kerbelâ merkezli eserlerin yazılmasına zemin hazırlamıştır. Zaman içerisinde aslında kısaca anlatılabilecek olan hadise, öncesinde ve sonrasında yaşananları da içine alarak genişletilmiş olağanüstü ve efsanevi hadiseler eşliğinde Maktel-i Hüseyin adı altında toplanmıştır. Özellikle edebî eserlerde uzun ve detaylı bir şekilde anlatılan bu efsanevi ve fevkalâde durumlar, hadisenin Müslüman toplumlar üzerinde bıraktığı güçlü tesirden kaynaklanmaktadır.
Bu münasebetle, Türklerin İslâmiyeti kabulüyle beraber, Kerbelâ’da yaşananların anlatıldığı örneklere Türk edebiyatında da tesadüf edilmeye başlanmıştır. Hadiseye zaman zaman telmih yoluyla değinilmiş; zaman zaman da konunun tamamı hakkında müstakil eserler tertip edilmiştir. Özellikle müstakil eserlerin yazılmasındaki amaç, hadiselerin hakikatini tartışmak değil, olayın hüznünü zihinlerde ve yüreklerde canlı tutmaya çalışmaktır. Okurlarımızla buluşan Maktel-i Âl-i Resûl de Türkçe olarak kaleme alınmış müellifi bilinmeyen bir eserdir.

Bu Ürün Bugün 2 defa
Ziyaret Edilmiştir...
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
2
Korku Stefan Zweig İş Bankası Kültür Yayınları Korku Stefan Zweig İş Bankası Kültür Yayınları
46.00 TL 27.60 TL
9587 adet Satıldı
3
Martin Eden Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Martin Eden Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
170.00 TL 102.00 TL
7223 adet Satıldı
4
İçimdeki Müzik Sharon M. Draper Genç Timaş Yayınları İçimdeki Müzik Sharon M. Draper Genç Timaş Yayınları
240.00 TL 168.00 TL
6960 adet Satıldı
6
Fedailerin Kalesi Alamut Koridor Yayıncılık Fedailerin Kalesi Alamut Koridor Yayıncılık
275.00 TL 178.75 TL
3596 adet Satıldı
8
Ermiş İş Bankası Kültür Yayınları Ermiş İş Bankası Kültür Yayınları
42.00 TL 25.20 TL
3251 adet Satıldı
9
Olasılıksız April Yayıncılık Olasılıksız April Yayıncılık
390.00 TL 253.50 TL
3216 adet Satıldı
10
Kızıl Stefan Zweing İş Bankası Kültür Yayınları Kızıl Stefan Zweing İş Bankası Kültür Yayınları
38.00 TL 22.80 TL
3067 adet Satıldı
BAŞA DÖN