Kategoriler KPSS Kitapları AGS Kitapları Yayınevleri Yazarlar Banka Hesaplarımız İletişim Formu Hakkımızda Sipariş Takibi
ARA

Osmanlı Bahriyesi Nurcan Bal Kopernik Kitap

Osmanlı Bahriyesi Nurcan Bal Kopernik Kitap | 9789752439696
Üretici Liste Fiyatı: 310.00 TL
Kitapseç Fiyatı:232.50 TL
ISBN / BARKOD
:
9789752439696
Yayınevi / Marka
:
Yazar
:
Kazancınız
:
77.50 TL
Kazanacağınız Puan
:
232 Puan
Sayfa Sayısı
:
392
Kitap Ebatı
:
13x19
Toplam Satılan
:
2 Adet
Kargo İndirimi
:
690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi
:
En geç 14 Mayıs Çarşamba gününe kadar

Osmanlı Bahriyesi Nurcan Bal Kopernik Kitap

Osmanlılar, XIX. yüzyıla modernleşme dönemi padişahı Sultan III. Selim (1789-1807) tarafından oluşturulan güçlü bir yelkenli donanma ile girdi. Ancak yüzyıl boyunca Osmanlı Donanması’nın 1827 Navarin’de Avrupalılar tarafından yakılması, 1839’da Mısır’a kaçırılıp yaklaşık iki yıl boyunca bakımsız bir şekilde kalması ve 1853 Sinop Baskını’nda Ruslar tarafından tekrar yakılması olayları, Osmanlı deniz gücünü büyük oranda zayıflatmıştır. Üstelik bu yüzyıla gelinceye değin yüzyıllar boyunca kullanılagelen yelkenli gemilerin yerini buharlı gemilerin alması önemli bir etken olmuştur. Bu bağlamda, XIX. yüzyılda Osmanlı Devleti, hem denizlerdeki mevcut durumunu muhafaza edebilmek için yelkenli donanmasını yeterli sayıya çıkarmaya çalışmış hem de buharlı gemi inşasındaki teknolojik gelişmeleri takip etmek ve teknik eleman yetiştirmek gibi teknik sorunlarla karşı karşıya kalmıştır.

Nurcan Bal’ın titiz çalışması sonucu ortaya çıkan bu kitapta, XIX. yüzyıldaki sanayi gelişmelerinin gemi inşa teknolojisinde yol açtığı yeniliklerin Osmanlı Donanması’na yansıması incelenmiştir. Osmanlı Bahriyesi’nde gemi inşa teknolojisinde gerçekleşen gelişim ve değişimle yüzyıllardır kullanılagelen yelkenli gemilerden buharlı gemiler dönemine geçiş süreci, çalışmanın ana omurgasını teşkil etmektedir. Kitapta ayrıca buharlı gemilerin rolünü göstermek amacıyla Osmanlı deniz seferlerine ve Osmanlı’nın mali durumuna da değinilmiştir.

Bu Ürün Toplam 2 Adet
Satılmıştır...
Bu Ürün Bugün 13 defa
Ziyaret Edilmiştir...
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
1
Türk Milli Kültürü Ötüken Neşriyat Türk Milli Kültürü Ötüken Neşriyat
490.00 TL 343.00 TL
868 adet Satıldı
6
Payitahtın Son Sahibi Abdülhamid Han Timaş Yayınları Payitahtın Son Sahibi Abdülhamid Han Timaş Yayınları
350.00 TL 245.00 TL
229 adet Satıldı
8
Kayı II - Cihan Devleti Osmanlı Tarihi Timaş Yayınları Kayı II - Cihan Devleti Osmanlı Tarihi Timaş Yayınları
330.00 TL 231.00 TL
180 adet Satıldı
9
Osmanlı da Devlet, Hukuk ve Adalet Kronik Kitap Osmanlı da Devlet, Hukuk ve Adalet Kronik Kitap
195.00 TL 117.00 TL
172 adet Satıldı
10
Yıldırım Bayezid Yavuz Bahadıroğlu Nesil Yayınları Yıldırım Bayezid Yavuz Bahadıroğlu Nesil Yayınları
130.00 TL 84.00 TL
163 adet Satıldı
BAŞA DÖN