Ara
24 Saatte Kargoda
Siparişleriniz aşağıda belirtilen şartlar dâhilinde, 24 saat içinde ilgili kargo firmasına teslim edilmektedir.
Hafta içi saat 17.00'ye kadar verilen siparişlerde geçerlidir. Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günlerinde alınan siparişlerde geçerli değildir. Saat 17.00'den sonra verilen; ödemesi veya onayı 17.00'den sonra yapılan siparişler ertesi gün işleme alınır. Sepetteki tüm ürünlerin "24 Saatte Kargoda" taahhütüne sahip olması gerekmektedir.

Stoklu ürünlerde, sonradan tespit edilecek ürün kusurları sebebiyle gecikme yaşanabilir.
İade veya iptal gibi işlemler sebebiyle düzenlenen siparişlerde geçerli değildir.
24 saat içinde kargo firmasına verilen siparişlerin adrese teslim süresi, kargo firmasına ve teslimat adresine göre değişebilmektedir.
Mücbir sebep halleri saklıdır. KitapSeç bu taahhütte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Satıcı Puanı: 9,9
Kitapsec.com müşterileri tarafından verilen zamanında gönderim, paketleme ve genel alışveriş deneyimi puanlarına göre satıcı puanı hesaplanmaktadır. Değerlendirmeler son 6 ay içerisinde yapılan değerlendirme sayısını vermektedir.

Sinop Livası Meclisi Umumi Kararları (Zabıt Ceridesi) Hiper Yayın

%10
265.00 TL
238.50 TL
Mağaza : KitapSeç
9,9
Yayınevi / Marka : Hiperlink Yayınları
ISBN : 9786258410600
Kazancınız : 26.50 TL
Kazanacağınız Puan : 238 Puan
Sayfa Sayısı : 251
Kitap Ebatı : 13x21
Bugün Ziyaret : 2 kişi bu ürüne baktı
Kargo İndirimi : 690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi : En geç 22 Haziran Cumartesi gününe kadar
Bu ürün size KitapSeç tarafından gönderilecektir

Sinop Livası Meclisi Umumi Kararları (Zabıt Ceridesi) Hiper Yayın

Sinop Vilayet-i Meclis-i Umumi görüşmeleri ve kabul edilen kararları içeren bu çalışma vilayetin o dönemdeki durumu hakkında son derece önemli bilgiler içermektedir. 1921-1922 (1337-1338) yıllarını içeren Sinop Vilayet-i Meclis-i Umumi görüşmeleri vali beyin (Mutasarrıfın) idaresinde merkez ve kazalar adına seçilen üyelerin katılımı ile gerçekleşmiştir. Bu görüşmelerde bölgenin çeşitli sorunları ele alınmış ve bu sorunların nasıl ve ne şekilde çözülmesi gerektiği noktasında bir takım kararlar alınmıştır. Dolayısıyla bu görüşmelerden bölgenin idari, sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimi ile ilgili önemli verilere ulaşabilmektedir. Vilayet-i Meclis-i Umumi görüşmelerinde bölge ile ilgili çeşitli sorunlar gündeme gelmiş, bu konular tartışılmış ve önemli kararlar alınmıştır. Ele alınan konular ya yerel düzeyde vilayet meclisinin aldığı kararlar ile çözüme kavuşurken kimi sorunların çözümü noktasında merkezi yönetime başvurulmuştur. Bazı konularda çok uzun tartışmalar yaşanmış olsa da nihayetinde çoğunluğun kabul edebileceği bir noktaya gelinebilmiştir. Nitekim bilinmektedir ki devlet yapılanması içerisinde yönetimde merkez ve yerel ilişkilerin daha uyumlu bir şekilde işleyişini sağlayan birtakım mekanizmalar oluşturulmuş ve zaman içerisinde de bazı değişikliklere gidilmiştir. Ülke yönetiminde merkezi ve yerel yönetimin işleyiş tarzı ve örgütlenme biçimi, yöneten ve yönetilen ilişkileri açısından büyük önem arz etmektedir. Merkeziyetçi ve mutlakıyetçi bir yapıya sahip olan Osmanlı Devleti’nde merkez ve taşra yönetiminde zaman içerisinde bazı değişiklikler meydana gelmiştir. Osmanlı taşra yönetiminde yapılan en önemli değişikliklerden biri de Vilayet Genel Meclisleri’nin kurulmasıdır. Merkezi yönetimin dışında vilayet ve sancaklardaki yönetimlerdeki Meclis-i umumiyeler oluşturuldukları ilk dönemden 1927 yılına kadar olan süreçte sürekli yenilenmiş ve değiştirilmişlerdir. Bu Meclisler adeta bir danışma meclisi görevini yerine getirmiş ve Cumhuriyet dönemine kadar devam etmiştir. Bu değişiklikler bazen meclis üyelerinin oluşturulması bazen de meclisin sorumluluk ve yetki alanları ile ilgili gerçekleştirilmiştir. Meclis-i umumiyeler, günümüzde de il özel idaresi olarak varlıklarını devam ettirmektedirler. Bu çalışmada Sinop Meclis-i Umumisi’nin 1337-1338/1921-1922 yılına ait tutanağından istifade edilmiştir. Tutanak 11 oturumdan oluşmaktadır. Bu oturumlarda bölge ile ilgili gündeme gelen konular; başta eğitim olmak üzere bayındırlık, sağlık, nüfus, bütçe ve diğer meseleler müzakere edilmiştir. Yapılan bu görüşmelerde Meclis başkanı ve diğer üyeler gündemdeki konular ile ilgili görüşlerini dile getirmişlerdir. Bu çalışmada ana kaynak olarak Sinop Livası Genel Meclis Tutanağı kullanılmıştır. Çalışmanın temel amacı, hem Sinop Vilayet Meclisinin çalışmaları, hem de bölgenin bu dönemdeki sosyo-ekonomik yapısının ortaya konulmasıdır.

Bu Ürüne Bakanlar Bunlarada Baktı
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
Kategoriler