Yaklaşık 2 İş Günü |
Ülkelerin güvenlik politikaları genel anlamda uzun sürelidir. Tehditler, düşmanlık ve dostluklar da bu temel ilkeler üzerine oturur. Güvenlik politikalarının uygunlanması aşamasında, Açık Siyaset ile birlikte Örtülü Siyaset de çok önemlidir. Açık siyasetinde dostluk gösterisinde bulunan bir ülkenin, örtülü siyasetinde en yakın müttefikine bile düşman gibi davrandığı dönemler olur.
Türkiye`nin Türk Dünyası ve Asya siyasetinde Sovyetler Birliği ve mirasçısı Rusya birinci sıradadır. Bu sebeple Türk araştırmacı ve bilim adamlarının, ABD ve Batı siyasetinden daha öncelikli olarak bu alanda çalışması gerekir. Bununla birlikte Türk eğitim sisteminde ihmal edilmiş dil kaynakları, komünizm döneminin kapalı arşivlerine erişim zorlukları ve benzeri problemler bu alanda gerektiği kadar araştırma yapılmasını engellemiştir.
Türk Rus ilişkilerinde Mustafa Kemal Atatürk döneminde başlayan yakınlaşmaya rağmen, zamanla iki ülke arasındaki politikalara Örtülü Siyaset daha fazla egemen olmuş ve nihayet NATO ve Soğuk Savaş dönemiyle birlikte ilişkiler adeta dondurulmuştur. Açık siyasetin dondurulmuş görüntüsü altında Rus siyasetinde İstihbarat faaliyetleri adeta zirveye çıkmıştır.
Günümüzde, içerisinde milyonlarca Türkün yaşadığı Rus coğrafyası Türkiye`nin en birinci ve öncelikli hedefidir. Rus hakimiyetindeki Türk bölgeleriyle birlikte Asya Türk Cumhuriyetleri ile kültürel, siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi çok hassas bir siyaseti gerektirir. Bu siyaseti yürütmek içinse, Rus Örtülü Siyasetini çok yakından takip etmeli ve adeta bir satranç oyunu oynamalıdır.
1 |
![]() |
Kurtlarla Koşan Kadınlar Ayrıntı Yayınları |
490.00 TL
343.00 TL
| 1256 adet Satıldı |
2 |
![]() |
Darağacında Üç Fidan Everest Yayınları |
249.00 TL
194.25 TL
| 597 adet Satıldı |
3 |
![]() |
Para Bxk Gibi Mete Gündoğan Destek Yayınları |
190.00 TL
133.00 TL
| 482 adet Satıldı |
4 |
![]() |
Sarmal Murat Ağırel Kırmızı Kedi Yayınevi |
320.00 TL
224.00 TL
| 448 adet Satıldı |
5 |
![]() |
Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları 1 April Yayıncılık |
320.00 TL
208.00 TL
| 446 adet Satıldı |
6 |
![]() |
Parsel Parsel Kırmızı Kedi Yayınevi |
250.00 TL
175.00 TL
| 346 adet Satıldı |
7 |
![]() |
Şaki Murat Ağırel İnkılap Kitabevi |
220.00 TL
154.00 TL
| 323 adet Satıldı |
8 |
![]() |
Darbenin Kayıp Saatleri Destek Yayınları |
440.00 TL
308.00 TL
| 312 adet Satıldı |
9 |
![]() |
Aklımla Dalga Geçme Can Yayınları |
300.00 TL
180.00 TL
| 285 adet Satıldı |
10 |
![]() |
Bay Pipo Kırmızı Kedi Yayınevi |
380.00 TL
266.00 TL
| 269 adet Satıldı |