Ara
24 Saatte Kargoda
Siparişleriniz aşağıda belirtilen şartlar dâhilinde, 24 saat içinde ilgili kargo firmasına teslim edilmektedir.
Hafta içi saat 17.00'ye kadar verilen siparişlerde geçerlidir. Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günlerinde alınan siparişlerde geçerli değildir. Saat 17.00'den sonra verilen; ödemesi veya onayı 17.00'den sonra yapılan siparişler ertesi gün işleme alınır. Sepetteki tüm ürünlerin "24 Saatte Kargoda" taahhütüne sahip olması gerekmektedir.

Stoklu ürünlerde, sonradan tespit edilecek ürün kusurları sebebiyle gecikme yaşanabilir.
İade veya iptal gibi işlemler sebebiyle düzenlenen siparişlerde geçerli değildir.
24 saat içinde kargo firmasına verilen siparişlerin adrese teslim süresi, kargo firmasına ve teslimat adresine göre değişebilmektedir.
Mücbir sebep halleri saklıdır. KitapSeç bu taahhütte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Satıcı Puanı: 9,9
Kitapsec.com müşterileri tarafından verilen zamanında gönderim, paketleme ve genel alışveriş deneyimi puanlarına göre satıcı puanı hesaplanmaktadır. Değerlendirmeler son 6 ay içerisinde yapılan değerlendirme sayısını vermektedir.

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:26 Ekim 2008 Seçkin Yayınevi

SÜPER FİYAT
25.00 TL
Bu ürün tedarik aşamasındadır
Mağaza : KitapSeç
9,9
Yayınevi / Marka : Seçkin Yayınevi
Yazar : Nazif Kaçak
ISBN : 1306980208108
Kazanacağınız Puan : 25 Puan
Sayfa Sayısı : 238
Kitap Ebatı : 19x27
Toplam Satılan : 1 Adet
Bugün Ziyaret : 5 kişi bu ürüne baktı
Kargo İndirimi : 690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi : Yaklaşık 2 İş Günü
Bu ürün size KitapSeç tarafından gönderilecektir

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:26 Ekim 2008 Seçkin Yayınevi

26. sayıya siz okurlar ve makale yazarlarımız sayesinde ulaştık. Yani üçüncü yılımıza girdik. Mutluyuz ve şükranlarımızı sunuyoruz. Aylık dergi çıkarmak çok zor; ama her ay sizlerle olmak tüm zorlukları unutturuyor. Bu sayımızda neler olduğuna geldiğimizde;
 
Her sayımızda olduğu gibi; güncel ve tartışmalı hukukî müesseselere ilişkin makalelere ağırlık verdik. Sayın KAVASOĞLU’nun “Medeni Usul Hukukunda Avukatla Dava Takip Zorunluluğu” isimli hakemli makalesini okuduğumda, Emsal İçtihatlarla Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu adlı kitabımı hazırlarken tüm taramalara rağmen 70 ve 71. maddelerle ilgili sadece 1969 yılına ait bir Yargıtay kararı bulabildiğimi hatırladım. Ancak anılan makaleyi siz de okuduğunuzda göreceksiniz ki davaları avukatla takip zorunluluğunun Avrupa Hukukunda çok yoğun bir uygulaması var ve bu düzenlemeler düşünülenin aksine hak arama hürriyetini de korumayı amaçlıyor.
 
Sayın YAVUZ’un birçok davaya ışık tutacağını umduğum üçüncü kişiyi koruyucu etkili sözleşmeye ilişkin makalesini bu sayımızda bulabilirsiniz. Sayın DÜNDAR’ın kambiyo senetlerinde soyutluk ilkesini çok öz ama çok yönlü inceleyip Yargıtay içtihatları ile de beslediği makalesini de ilgiyle okuyacağınızı düşünmekteyim. Makaleleriyle Dergimize ilgisini eksiltmeyen Sayın GÖKCAN’ın “Ölümle Sonuçlanan Basit Yaralama; Netice Sebebiyle Ağırlaşan Suç mu? Taksir Görünümünde Objektif Sorumluluk mu?” isimli makalesini bu sayımızda okuyabilirsiniz.
 
Sayın SEZGİN’in güncelliğini hiç yitirmeyeceğine inandığım hukuka aykırı şekilde kayda alınan telefon görüşmeleri ile gizli çekimlerin yayımlanması nedeniyle tazminat davalarına dair makalesini de dikkatlerinize sunuyoruz. “Kaçakçılık Fiilleri Bağlamında Suçta ve Cezada Kanunilik İlkesi” başlıklı Sayın ERTUĞRUL’un makalesini de ceza makaleleri bölümünde okuyabilirsiniz. Sayın PINAR’ın “Belli Hakları Kullanmaktan Yoksun Bırakılma, Cezaların Ertelenmesi ve Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararlarının Memuriyete/Kamu Görevine Alınmaya ve Memuriyetin/Kamu Görevinin Devamına Etkileri” konulu makalesinin çok yoğun ilgi göreceğini düşünmekteyim.
 
Sayın ALTAŞ’ın tüketicileri mağdur eden esnaf ve sanatkârların şikâyeti ve verilecek disiplin cezalarını konu eden ve geçen sayımızda yayınladığımız makalesinin devamı niteliğinde olan özgün makalesini; Sayın AKGÜL’ün “İdari Usul Açısından Ödeme Emrinde Kanun Yolunun ve Dava Açma Süresinin Gösterilmemesi” konusunu irdeleyen incelemesini bu sayımızda yayımlıyoruz. Sayın BİLGİN’in 5791 sayılı Kanunla getirilen değişiklikleri de göz önüne alarak Uyuşmazlık Mahkemesini incelediği makalesine ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları ışığı altında ilgili harcın yatırılmadığında kararın ilgiliye verilemeyeceğine ilişkin Harçlar Kanununun 28’inci maddesinin a bendinde değişiklik önerisini de içeren Sayın ÇALIŞKAN’ın makalesine de bu sayımızda yer verdik. Sürekli köşelerimiz ve mevzuat bölümümüzü de yine her zaman olduğu gibi 26. Sayımızda okuyabilirsiniz. (Önsöz'den)
 
Konu Başlıkları
Abdurrahman Kavasoğlu:Medeni Usul Hukukunda Avukatla Dava Takip Zorunluluğu
Nihat Yavuz:Üçüncü Kişiyi Koruyucu Etkili Sözleşme ve Bunun Kira Hukukundaki Bazı Yansıma Örnekleri
Hamit Dündar:Kambiyo Senetlerinde Soyutluk (Mücerretlik) İlkesinin Yargıtay İçtihatlarıyla Birlikte İncelenmesi
Hasan Tahsin Gökcan:Ölümle Sonuçlanan Basit Yaralama; Netice Sebebiyle Ağırlaşan Suç mu, Taksir Görünümünde Objektif Sorumluluk mu?
Ali Sezgin:Hukuka Aykırı Şekilde Kayda Alınan Telefon Görüşmeleri ile Gizli Çekimlerin Yayımlanması Nedeniyle Tazminat Davaları ve Konu ile İlgili Yargı Kararları
Hüseyin Ertuğrul: Kaçakçılık Filleri Bağlamında Suçta ve Cezada Kanunilik İlkesi
İbrahim Pınar:Belli Hakları Kullanmaktan Bırakılma, Cezaların Ertelenmesi ve Hükmün Açıklanmasının Geri Brakılması Kararının Memuriyete, Kamu Görevine Alınmaya ve Memuriyetin, Kamu Görevinin Devamına Etkileri
Soner Altaş:Tüketicileri Mağdur Eden Esnaf ve Sanatkarların Şikayet Edileceği Merciiler, Şikayetin Şekli ve Bu Kişilere Disiplin Cezası Verilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar
Aydın Akgül:İdari Usul Açısından Ödeme Emrinde Kanun Yolunun ve Dava Açma Süresinin Gösterilmemesi
Hüseyin Bilgin:5971 Sayılı Kanunla Getirilen Yenilikler ve Uyuşmazlık Mahkemesi Üzerine Bir İnceleme
Bilal Çalişkan:Adalete Erişime Harç Engeli
Terazinin Dengesi – Remzi Özmen:Kanunu Bilmemek Mazeret Sayılmaz; ya “Düzeltme”yi Bilmemek?
Medeni Usul Hukuku Uygulamaları – Hakim Mehmet Akif Tutumlu:Vekilin İstifası Nedeniyle Yargılamanın Ertelenemeyeceği, Davanın Açılmamış Sayılması
Hukuk Tarihimizden Portreler – Av. Galip Doğan:Prof. Dr. Bülent Tanör (1940–2002)
Hukukçular İçin Muhasebe ve Vergi Uyuşmazlıkları – YMM. Rüknettin Kumkale:Muhasebe Nazım Hesaplar – Soru–Cevap ( Yurt Dışı Yasağı)
Yargı Kararları
 
Bu Ürüne Bakanlar Bunlarada Baktı
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
Kategoriler