Ara
24 Saatte Kargoda
Siparişleriniz aşağıda belirtilen şartlar dâhilinde, 24 saat içinde ilgili kargo firmasına teslim edilmektedir.
Hafta içi saat 17.00'ye kadar verilen siparişlerde geçerlidir. Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günlerinde alınan siparişlerde geçerli değildir. Saat 17.00'den sonra verilen; ödemesi veya onayı 17.00'den sonra yapılan siparişler ertesi gün işleme alınır. Sepetteki tüm ürünlerin "24 Saatte Kargoda" taahhütüne sahip olması gerekmektedir.

Stoklu ürünlerde, sonradan tespit edilecek ürün kusurları sebebiyle gecikme yaşanabilir.
İade veya iptal gibi işlemler sebebiyle düzenlenen siparişlerde geçerli değildir.
24 saat içinde kargo firmasına verilen siparişlerin adrese teslim süresi, kargo firmasına ve teslimat adresine göre değişebilmektedir.
Mücbir sebep halleri saklıdır. KitapSeç bu taahhütte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Satıcı Puanı: 9,9
Kitapsec.com müşterileri tarafından verilen zamanında gönderim, paketleme ve genel alışveriş deneyimi puanlarına göre satıcı puanı hesaplanmaktadır. Değerlendirmeler son 6 ay içerisinde yapılan değerlendirme sayısını vermektedir.

Türkiyede Referandum Siyaseti Umuttepe Yayınları

%10
168.00 TL
151.20 TL
Mağaza : KitapSeç
9,9
Yayınevi / Marka : Umuttepe Yayınları
Yazar : Candaş Can
ISBN : 9786259922591
Kazancınız : 16.80 TL
Kazanacağınız Puan : 151 Puan
Basım Tarihi : 2023
Sayfa Sayısı : 118
Kitap Ebatı : 13x21
Bugün Ziyaret : 3 kişi bu ürüne baktı
Kargo İndirimi : 690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi : En geç 23 Mayıs Perşembe gününe kadar
Bu ürün size KitapSeç tarafından gönderilecektir

Türkiyede Referandum Siyaseti Umuttepe Yayınları

"Türkiye’de hem anayasal çerçeve hem de siyaset kurumunun kendine özgü nitelikleri, referandumların Batı’daki örneklerinde görüldüğü gibi aşağıdan yukarıya bir uygulama olmasına izin vermemektedir. (...) Bu nedenle de Türkiye’de yalın "bir referandum pratiği”nden söz etmekten ziyade "bir referandum siyaseti”nden bahsedilebilir. Türkiye’de referandum siyaseti, plebisit niteliğindeki 1961 ve 1982 halkoylamalarını da dâhil edersek, hegemonik yeniden üretim amacıyla (1961, 1982), hegemonya karşıtı (ya da karşı-hegemonik) amaçlarla (2007, 2010), yeni bir hegemonik düzen inşa etmek amacıyla (2017) veya gündelik siyasetin şekillendirdiği pragmatist siyasî amaçlarla (1987, 1988) tezahür etmiştir. Türkiye’nin referandum siyaseti tecrübesini incelemeyi amaçlayan bu kitap, iki bölümden oluşmaktadır:
 
Kitabın birinci bölümü (Referandum ve Türleri), referanduma yönelik teknik çerçeveli yaklaşımlardan mümkün mertebede sıyrılarak, referandumun teorik düzeyde ne olduğu veya nasıl olması gerektiğine ilişkin bir sorgulama yürütmeyi amaçlamaktadır. (...) Kitabın ikinci bölümü (Türkiye’de Referandumların Siyasal Analizi) ise sırasıyla 1961, 1982, 1987, 1988, 2007, 2010 ve 2017 referandumlarının, bu referandumların etrafında şekillenen seçimlere de odaklanarak, genel bir analizini yapmayı amaçlamaktadır. (...) Böylece "referandum süreci nasıl başladı ve referanduma gidilen teklif neyi içeriyordu?” (Referandumun Konusu), "Referanduma gidilirken ‘evet’ ve ‘hayır’ (mümkün olabildiyse) kampanyalarının söylem ve/veya faaliyetleri neleri içeriyordu?” (Propaganda Süreci) ve "Referandumun ürettiği genel ve (varsa) hegemonik sonuçlar nelerdi?” (Referandum Sonucunun Analizi) soruları her bir referandum tecrübesi çerçevesinde sorularak, ilgili referandumun bütün süreçleri ele alınmaya çalışılmaktadır.”
 
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
Kategoriler